FOTÓTÚRA PUGLIÁBAN

Dél-Itália festői városkái
2024. szeptember 13-19.

Indulás-érkezés: 2024. szeptember 13-19.
Időtartam: 7 nap / 6 éj
Részvételi díj: 1390 euró
Repülőjegy + biztosítás: kb. 80 eFt
Jelentkezési határidő: 2024. július 15.
Csoportlétszám: 8-14 fő – MÁR CSAK 2 HELY VAN !
Szállás: B&B, farmház
Utazás módja: repülő, saját busz sofőrrel
Ellátás nélkül: reggeli, 1 vacsora a farmházban

A festői Olaszország egy kevésbé ismert szegletébe, a Csizma sarkába hívunk fotótúrázni. Pugliai kiscsoportos utazásunk során izgalmas képeket készítünk, miközben elmerülünk a dél-olasz hétköznapokban. Fehérre meszelt kisvárosok macskaköves utcáin sétálunk, olívaligetek, trullók és terméskő falak között bicajozunk, vad, sziklás tengerparton túrázunk és hajózunk, pizzicát táncolunk, sőt Pugliát elhagyva Basilicata leglátványosabb városaival is megismerkedünk.
Puglia színeit és fényeit imádják a fotósok. A tenger kékje, a vörös föld, a szürkészöld olívaligetek, a hófehér városok, a kőépítmények, a középkori épületek és a színes gozzo csónakok számtalan témát szolgáltatnak. Az emberekről nem is beszélve. Pugliában a szabadban zajlik az élet, a nagyik az utcán gyúrják a tésztát, anyuka a ház előtt vasal, miközben a gyerekek a téren fociznak.
Szabó Zoltán fotográfus és Pálinkás Tamara Puglia-szakértő vezetésével ismerheted meg ezt a varázslatos régiót. A kötelező látnivalók és világörökségek mellett olyan kevésbé ismert, eldugott helyekre is eljutunk, amelyek az átlag utazó számára rejtve maradnak.

RÉSZLETES PROGRAMUNK

1. nap Szept13. Repülés Dél-Itáliába
A Wizzair közvetlen járatával repülünk Bariba, Puglia fővárosába. A repülőtérről privát minibuszunkkal utazunk putignanói szállásunkra. Bár későn érünk a vendégházba, már első este megtapasztalhatjuk a dél-olasz hangulatot egy helyi bárban, és elkezdhetjük az ismerkedést a pugliai borokkal.

2. nap Szept14. Valle d’Itria, Alberobello, két keréken a trullók között
Pugliai utazásunkat a leglátványosabb kisvárosban, Alberobellóban kezdjük, sétálunk és fotózunk a mesebeli házak között. Kerékpárra váltunk, és egy vidéki kis úton, olívaligetek, terméskő falak, trullók, fügefák és kaktuszok között karikázunk Locorotondo felé. Ez Puglia egyik legszebb része, a Valle d’Itria, így egész biztosan sokszor megállunk majd fotózni. Ha valaki nem szeretne bicajozni, ugyanezt az útvonalat kisbuszunkkal is megteheti. Délután bejárjuk Locorotondo hangulatos, kör alakú óvárosát, majd visszatérünk Putignanóba. Este a pugliai gasztronómiával ismerkedünk egy autentikus trattoriában.

3.nap Szept15. Fotóséta a halászfaluban, csobbanás és hajókázás
A reggeli órákat egy apró halászfaluban töltjük, ahol színes csónakok ringatóznak egy 10. századi apátság és egy szaracén őrtorony mellett. Jó esélyünk van látni, mit fogtak ki a helyi halászok, és akár fel is frissülhetünk a türkizzöld vízben. Ezután Polignano sziklák tetejére épült óvárosát fedezzük fel, majd szép idő esetén hajóra szállunk és a vízről is megnézzük a várost és látványos barlangjait. Késő délután Monopoliba utazunk, ahol Puglia egyik legszebb kis kikötőjét fotózzuk, majd elvegyülünk az esti passeggiata és aperitivo forgatagában.

4.nap Szept16. Basilicata titokzatos városai
Egy napra kikacsintunk Pugliából és Basilicátába utazunk, ami Olaszország talán legtitokzatosabb régiója. Vár minket Matera, a szürreális barlangváros, ami Olaszország szégyenéből Olaszország büszkesége lett. A délutánt már Gravinában, egy hasonlóan látványos kisvárosban töltjük, ahol a vízvezeték-hidat az egész világ megcsodálhatta, amikor James Bond a mélybe ugrott róla.

5.nap Szept17. Az Olasz Csizma sarkán: hófehér városkák, ősolajfák, táncest Melpignanóban
Dél felé vesszük az irányt, és Puglia legtávolabbi csücskébe, a Salentói-félszigetre indulunk. Útközben megállunk Ostuniban, a fehér városban, és fotózunk ezer éves olajfák között. Miután elfoglaljuk szobáinkat a tradicionális farmházban, megpihenünk, mert hosszú lesz az este: salentói barátaink nem csak vacsorával várnak minket, de zenével is, sőt a szenvedélyes pizzica tánc lépéseit is megtanulhatjuk tőlük.

6.nap Szept18. Irány az azúrkék tenger!
Ez a nap a tengerről szól. Végigsétálunk egy tengerparti ösvényen, kinézünk egy eldugott barlangból, lenézünk a sziklaugrók kedvenc hídjáról, halat, rákot, kagylót ebédelünk, tengeri sünt kóstolunk és megnézzük, hogy a salentói maldív tényleg hasonlít-e az igazira. Természetesen csobbanunk is a kristálytiszta vízben.

7.nap Szept19. Street fotózás Bariban
Visszaindulunk északra, közben megállunk Salento egyik leghangulatosabb városában és legizgalmasabb szikláinál. Úszhatunk egyet a türkiz vízben, majd továbbutazunk Bariba. A délutánt Bari óvárosában töltjük, felfedezzük szűk sikátorait, élettel teli tereit és kapualjait, majd ellessük az orecchiette készítés fortélyait is. Egy utolsó vacsorát követően a Wizzair késő esti járatával érkezünk vissza Budapestre.