FOTÓTÚRA ABRUZZÓBAN

Itália festői városkái
2025. május 6-13.

Indulás-érkezés: 2025. május 6-13.
Időtartam: 8 nap / 7 éj
Részvételi díj: 1650 euró
Repülőjegy + biztosítás: kb. 80 eFt
Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 30.
Csoportlétszám: 12-14 fő – MÉG 7 HELY VAN !
Szállás: 3-4* hotel
Utazás módja: repülő, saját busz
Ellátás nélkül: apartman

Kincskeresésre indulunk: a festői Olaszország legkevésbé ismert szegletébe, az Appenninek hegyvonulatai közé és a Csizma sarkantyújára hívunk fotótúrázni. Abruzzo tele van felfedezetlen gyöngyszemekkel, eldugott helyekkel, amikről soha nem hallottunk és ahol megélhetjük, milyen volt Itália, mielőtt a világturizmus egyik legnépszerűbb célpontja lett. Kis csoporttal utazunk, izgalmas képeket készítünk, miközben elmerülünk a dél-olasz hétköznapokban. Sétálunk dombtetőre épült, meseszép falvak macskaköves utcáin, bicajozunk tengerparti panorámaúton, vad, fehérsziklás partvidéken hajózunk és túrázunk, és kipróbáljuk magunkat merítőhálós halászként is.

Programjaink közé aktívakat is csempésztünk, ám semmi sem kötelező: aki nem szeretne kerékpározni vagy kihagyná a rövid túrát, az sétálhat a városban, pihenhet a közeli strandon és majd a kisbusszal csatlakozhat hozzánk.

Szabó Zoltán fotográfus és Pálinkás Tamara Olaszország-szakértő vezetésével ismerheted meg ezt a varázslatos régiót, olyan autentikus helyekre kalauzolunk, amelyek az átlag utazó számára rejtve maradnak.

RÉSZLETES PROGRAMUNK

1. nap Máj6. Repülés Rómába, hangulatos vacsora Abruzzóban
A Ryanair közvetlen járatával repülünk Rómába, ahol vár ránk a minibuszunk, és azonnal Abruzzo felé vesszük az irányt. Már a másfél órás utazás is élmény lesz, hegyek és dombtetőn álló középkori városok között. Egy hangulatos családi étteremben vacsorázunk, így máris megismerkedhetünk az abruzzói ételekkel, borokkal és a helyiekkel. Vacsora után még vár ránk egy kis buszozás, szállásunk Scannóban, Abruzzo egyik leghangulatosabb kisvárosában lesz.

2. nap Máj7. Az Appenninek rejtett, hegyi falvaiban és kéklő tavainál
Ezt a napot középkori kisvárosokban, völgyek és tavak mentén töltjük. Délelőtt egy kétórás kirándulás során magunkba szívhatjuk az abruzzói hegyek friss levegőjét, és a magasból is élvezhetjük egy különleges, szív alakú tó látványát. Villalago fellegvárszerű falucskájában folytatjuk, ahonnan páratlan panoráma nyílik a Lago di San Domenicora. Délután sétálunk egyet Sulmona óvárosában, a gótikus vízvezeték mentén, és megkóstoljuk a híres confettit. A nap további része Pacentróé, melyet Olaszország leglátványosabb kisvárosai között tartanak nyilván, a legszebb fényekben fotózzuk. Éjszakára visszatérünk Scannóba.

3.nap Máj8. Abruzzo lelke, Roccascalegna szürreális vára
A reggelit követően felfedezzük Scanno óvárosát, majd a tóra néző Barrea falu felé vesszük az irányt. A nap során megkerüljük „Abruzzo lelkét”, a Majella hegységet, benézünk egy keskeny szurdokba, ami egy középkori kolostor romjaihoz vezet, meglátogatjuk Roccascalegna lenyűgöző várát, majd egy családias farmházban vacsorázunk. Az éjszaka már a tengerparti szállodánkban ér minket.

4.nap Máj9. Két keréken a trabuccók partján, csobbanás az Adriában
A mai napot a tengerparton töltjük, mégpedig egy különleges, világszinten egyedi tengerparton. Vár ránk a Costa dei Trabocchi, ahol a part mentén sorakoznak a trabuccók. Az ősi halászati szerkezetek akkor is jó fogást biztosítanak, amikor az időjárási viszonyok miatt nem lehet kihajózni a tengerre. Ezek az egyszerre szürreális és látványos fakonstrukciók csak az Adria itteni részére jellemzők. Kerékpárral, egy csodás tengerparti kerékpárúton járjuk végig a Costa dei Trabocchi leglátványosabb szakaszát. Az ebédünket is egy trabuccón fogyasztjuk, és azt is megnézzük, hogyan lehet ezekkel a szerkezetekkel halat fogni. Természetesen csobbanásra is lesz lehetőség, hiszen májusban már kellemes a tenger hőmérséklete. Este visszatérünk tengerparti szállodánkba.

5.nap Máj10. Az Adria városkái: a színes Termoli és hófehér Peschici
Reggeli után elindulunk a Gargano-félsziget felé, de Abruzzót elhagyva előbb még áthaladunk Molisén, Olaszország egyik legkisebb és talán legkevésbé ismert régióján. Sétálunk egyet Termoli színes városában, megpihenünk a szép homokos tengerpartján, majd folytatjuk utunkat Puglia felé. A késő délutánt már Peschici fehérre meszelt sikátoraiban töltjük. Szállásunk Viestében lesz.

6.nap Máj11. Hajókázás a Garganó-félsziget természeti csodái közt
Délelőtt hajóra szállunk, és végigjárjuk a félsziget keleti partvidékét, Puglia egyik leggyönyörűbb tengerpartját. Türkiz öblök, hófehér sziklák, és zöld fenyőerdők a sziklák tetején, a vízről nézve elképesztő látvány, különleges alakzatok, sziklakapuk és tengeri barlangok, Vieste mellett pedig a világítótorony és néhány trabucco. A félsziget eldugott pontján, egy mesés masseriában ebédelünk, ami kihagyhatatlan gasztronómiai élmény, ha erre jár az ember. Délután élvezzük a dél olasz életet Viestében: sziesztázunk, sétálunk a tengerparton, kártyázunk a helyi bácsikkal, kávézunk, aperolozunk.

7.nap Máj12. Könnyű túra a tengerparti panoráma ösvényen
Az olasz Csizma sarkantyúját ma a szárazföld felől fedezzük fel: lenézünk a panorámapontokról és úszunk egyet a Vignanotica strandon, ami a kedvencünk errefelé. Innen indul a Gargano egyik legszebb, végig tengerre néző túraösvénye, amit nagyjából 2 óra alatt járhatunk végig. Aki velünk tart, annak csodás kilátásban lesz része, a többiek pedig addig pihenhetnek a fehér sziklák tövében. Visszafelé buszunkkal a félsziget belső útjain fogunk haladni, olívaligetek, erdőségek és farmok között fotózunk.

8.nap Máj13. Fotóséták Puglia hangulatos városkáiban
Délelőtt elhagyjuk a Gargano-félszigetet és Bari felé vesszük az irányt. Monte Sant Angeloban kezdünk, majd sétálunk egyet Trani hangulatos óvárosában, és megcsodáljuk a tenger fölé magasodó katedrálist, a pugliai román stílus egyik legszebb épületét. A színes kikötőben ebédelünk és megiszunk egy utolsó latte macchiatót. Puglia egyik gyöngyszemével, Giovinazzóval búcsúzunk Itáliától, majd indulunk a reptérre.