Fotótúra Cinque Terrén

FOTÓTÚRA CINQUE TERRÉN

A Ligur-tenger festői városkái
2023. szeptember 4-9.

Indulás-érkezés: 2023. szeptember 4-9.
Időtartam: 6 nap / 5 éj
Részvételi díj: 850 euró
Repülőjegy + biztosítás: kb. 80 eFt
Jelentkezési határidő: 2023. március 1.
Csoportlétszám: 8-12 fő – MÁR CSAK 5 HELY VAN !
Szállás: prémium apartman
Utazás módja: repülő, vonat
Ellátás nélkül: apartman

Fotótúrázni és üdítő kikapcsolódásra hívunk az olasz riviéra varázslatos „Ötföld”-jére, a világ legszínesebbnek tartott falvaiba, amelyeknek már a nevük is hívogatóan cseng: Manarola, Riomaggiore, Vernazza, Corniglia, Monterosso. Az UNESCO védettségű kultúrtáj fekvése egészen elképesztő, a színpompás, apró települések sziklafalak oldalában bújnak meg, fölöttük élénkzöld, teraszos szőlőligetek, zöldségeskertek pompáznak, fűszernövények, citrusfák illatoznak, alattuk aprócska kikötő, tarkára pingált csónakokkal és a tenger azúrkékjével.

Szabó Zoltán fotográfus és Pálinkás Tamara Cinque Terre szakértő vezetésével barangolhatod be a festői tájat, olyan kevéssé látogatott falvakba és eldugott helyekre is elkalauzolunk, amelyek az átlag utazó számára rejtve maradnak.

RÉSZLETES PROGRAMUNK

1. nap Szept4. Milánón keresztül Cinque Terrére
A Ryanair közvetlen járatával érkezünk Milánóba, ahonnan vonattal vagy saját kisbusszal jutunk el a manarolai szállásunkra. Első képeink után vár ránk az aperitivo Cinque Terre egyik leghangulatosabb bárjában, könnyed vacsorával, mesés kilátással.

2. nap Szept5. Fotóséta Manarolában és Riomaggiore festői kikötőjében
A nap első fényeiben Manarola színes házai közt keresünk képeket, bejárjuk a kis utcák rejtett zugait, aztán átugrunk vonattal a szomszédos Riomaggioreba és a kis kikötő fölé magasodó színes házakat fotózzuk. Délután könnyed túra keretében felkeressük azokat a fotós pontokat, ahonnan Manarola amfiteátrumszerű fekvése kitárulkozik. Este közös, csapatépítő főzőcske a tágas apartmanunkban, frizzantéval, aperollal.

3.nap Szept6. Portofino-félsziget, a változatosság napja
Ma egy kicsit többet vonatozunk ahhoz, hogy a Portofinói-félszigetet körbejárjuk, busszal, sétálva, hajókázva. A fotózás mellett, úszhatunk egyet a halak között Paraggi türkiz öblében, innen San Fruttuosóba, egy eldugott 10. századi apátsághoz hajózunk, majd továbbutazunk Camogliba, ahol a színes házsorok, a kikötő és a világítótorony ad fotótémát.

4.nap Szept7. Túra Cornigliába, vendégség a halász éttermében
Délelőtt felbuszozunk az olívaligetekhez és túraösvényen, a megművelt teraszokon át, élénkzöld szőlősorok között sétálunk át Cornigliába. Pazar ebéd vár ránk, magasan a tenger fölött: egy olajfaligetben kialakított, mesés panorámájú étteremben frissen fogott tengeri halakból és a liguriai konyha finomságaiból választhatunk, hozzá helyi borokat kóstolunk. Az estét Vernazza hangulatos kikötőjében töltjük, több kilátópontot is felkeresünk.

5.nap Szept8. Két keréken a Ligur-tenger partján
Ma könnyed bicajtúrát teszünk (6 km, 10 m szintemelkedés), bérelt bringáinkkkal Levantóból a tengerparti kerékpárúton, egy 19. századi vasútvonal mentén karikázunk, alagutakon át, kis öblöket, rejtett sziklafalakat érintve. Bonassolában betérünk a helyiek kedvenc focaccia üzletébe beszerezni ebédünket, a hosszú strandon pihenhetünk, úszhatunk. Délután Monterossóban sétálunk, búcsúvacsoránkat egy hangulatos borbárban költjük el.

6.nap Szept9. Street fotó és kóstoló a piacon
Reggel átugrunk La Spezia halpiacára articsókát, szardellát, friss pestót kóstolni, közben fotózunk is. Délután vonattal érjük el Pisa repterét, este landolunk Budapesten.

LÉGY TE IS AZ ÚTITÁRSUNK!

Három érv, hogy velünk tarts

PROFI KEZEKBEN

Túravezetőink, egyben szakmai segítőid, Kelet-járó sajtófotó-díjas fotóművészek, olyan tapasztalt utazók, akik harminc éve otthonosan mozognak Ázsia kultúráiban. Beszélik a helyi nyelveket, kivételes terepismeretük és személyes kapcsolataik révén bejáratosak egyébként zárt helyi közösségekbe.

VALÓDI FOTÓTÚRA

Mesés képeket ígérünk! A túrákat kifejezetten fotótémákra állítottuk össze, úgy hogy a legjobb időben és fényekre érkezzünk. Az út során igényeidhez és technikai szintedhez mérten kaphatsz szakmai segítséget, itthon pedig képfeldolgozást segítő tanfolyamot is indítunk.

UTAZÁSI IRODA

A befizetett pénzed biztonságban tudhatod, mert fotótúráinkat partnerünkkel, az Avenida Travel utazási irodával együttműködve szervezzük. Az utazási szerződést velük kötheted meg, a részvételi díjat hozzájuk fizetheted be és a repülőjegyekről, biztosításokról is ők gondoskodnak.

Otthon a világot ismered meg, utazva önmagadat; mert otthon a súly magadra esik, az úton a világra, s mindig az marad ismeretlen, ahová nézel.   Hamvas Béla