Fotótúra Cinque Terrén 2.

FOTÓTÚRA CINQUE TERRÉN 2.

A Ligur-tenger festői városkái
2022. szeptember 7-12.

Indulás-érkezés: 2022. szeptember 7-12.
Időtartam / Szükséges szabadnapok: 6/4 nap
Részvételi díj: 750 euró
Repülőjegy + biztosítás: kb. 50 eFt
Jelentkezési határidő: 2022. július 1.
Csoportlétszám: 12 fő – MÁR CSAK 5 HELY VAN!
Szállás: apartman
Utazás módja: repülő, vonat
Ellátás nélkül: apartman

Fotótúrázni és üdítő kikapcsolódásra hívunk az olasz riviéra varázslatos „Ötföld”-jére, a világ legszínesebbnek tartott falvaiba, amelyeknek már a nevük is hívogatóan cseng: Manarola, Riomaggiore, Vernazza, Corniglia, Monterosso. Az UNESCO védettségű kultúrtáj fekvése egészen elképesztő, a színpompás, apró települések sziklafalak oldalában bújnak meg, fölöttük élénkzöld, teraszos szőlőligetek, zöldségeskertek pompáznak, fűszernövények, citrusfák illatoznak, alattuk aprócska kikötő, tarkára pingált csónakokkal és a tenger azúrkékjével.

Szabó Zoltán fotográfus és Pálinkás Tamara Cinque Terre szakértő vezetésével barangolhatod be a festői tájat, olyan kevéssé látogatott falvakba és eldugott helyekre is elkalauzolunk, amelyek az átlag utazó számára rejtve maradnak.

RÉSZLETES PROGRAMUNK

1. nap Szept7. Pisán keresztül Cinque Terrére
A Ryanair közvetlen járatával érkezünk Pisába, ahonnan vonattal vagy saját kisbusszal jutunk el a manarolai szállásunkra. Első képeink után vár ránk az aperitivo Cinque Terre egyik leghangulatosabb bárjában, könnyed vacsorával, mesés kilátással.

2. nap Szept8. Fotóséta Manarolában és Riomaggiore festői kikötőjében
A nap első fényeiben Manarola színes házai közt keresünk képeket, bejárjuk a kis utcák rejtett zugait, aztán átugrunk vonattal a szomszédos Riomaggioreba és a kis kikötő fölé magasodó színes házakat fotózzuk. Délután könnyed túra keretében felkeressük azokat a fotós pontokat, ahonnan Manarola amfiteátrumszerű fekvése kitárulkozik. Este közös, csapatépítő főzőcske a tágas apartmanunkban, frizzantéval, aperollal.

3.nap Szept9. Portofino-félsziget, a változatosság napja
Ma egy kicsit többet vonatozunk ahhoz, hogy a Portofinói-félszigetet körbejárjuk, busszal, sétálva, hajókázva. A fotózás mellett, úszhatunk egyet a halak között Paraggi türkiz öblében, innen San Fruttuosóba, egy eldugott 10. századi apátsághoz hajózunk, majd továbbutazunk Camogliba, ahol a színes házsorok, a kikötő és a világítótorony ad fotótémát.

4.nap Szept10. Túra Cornigliába, vendégség a halász éttermében
Délelőtt felbuszozunk a olívaligetekhez és túraösvényen, a megművelt teraszokon át, élénkzöld szőlősorok között sétálunk át Cornigliába. Pazar ebéd vár ránk, magasan a tenger fölött: egy olajfaligetben kialakított, mesés panorámájú étteremben frissen fogott tengeri halakból és a liguriai konyha finomságaiból választhatunk, hozzá helyi borokat kóstolunk. Az estét Vernazza hangulatos kikötőjében töltjük, több kilátópontot is felkeresünk.

5.nap Szept11. Két keréken a Ligur-tenger partján
Ma könnyed bicajtúrát teszünk (6 km, 10 m szintemelkedés), bérelt bringáinkkkal Levantóból a tengerparti kerékpárúton, egy 19. századi vasútvonal mentén karikázunk, alagutakon át, kis öblöket, rejtett sziklafalakat érintve. Bonassolában betérünk a helyiek kedvenc focaccia üzletébe beszerezni ebédünket, a hosszú strandon pihenhetünk, úszhatunk. Délután Monterossóban sétálunk, búcsúvacsoránkat egy hangulatos borbárban költjük el.

6.nap Szept12. Hazautazás
Reggel Pisába vonatozunk és a déli repülőjárattal érkezünk Budapestre.

LÉGY TE IS AZ ÚTITÁRSUNK!

Három érv, hogy velünk tarts

PROFI KEZEKBEN

Túravezetőink, egyben szakmai segítőid, Kelet-járó sajtófotó-díjas fotóművészek, olyan tapasztalt utazók, akik harminc éve otthonosan mozognak Ázsia kultúráiban. Beszélik a helyi nyelveket, kivételes terepismeretük és személyes kapcsolataik révén bejáratosak egyébként zárt helyi közösségekbe.

VALÓDI FOTÓTÚRA

Mesés képeket ígérünk! A túrákat kifejezetten fotótémákra állítottuk össze, úgy hogy a legjobb időben és fényekre érkezzünk. Az út során igényeidhez és technikai szintedhez mérten kaphatsz szakmai segítséget, itthon pedig képfeldolgozást segítő tanfolyamot is indítunk.

UTAZÁSI IRODA

A befizetett pénzed biztonságban tudhatod, mert fotótúráinkat partnerünkkel, az Avenida Travel utazási irodával együttműködve szervezzük. Az utazási szerződést velük kötheted meg, a részvételi díjat hozzájuk fizetheted be és a repülőjegyekről, biztosításokról is ők gondoskodnak.

Otthon a világot ismered meg, utazva önmagadat; mert otthon a súly magadra esik, az úton a világra, s mindig az marad ismeretlen, ahová nézel.   Hamvas Béla