Fotótúra Párizsban

  FOTÓTÚRA PÁRIZSBAN

  Kertész és Brassai nyomában
  2017. augusztus 26-29.

  Összegzés

  Indulás-érkezés: 2017. augusztus 26-29.
  Időtartam: 4 nap
  Szükséges szabadnapok: 2 nap
  Részvételi díj: 160eFt +repülőjegy kb. 70 eFt
  Jelentkezési határidő: 2017. június 30.
  Csoportlétszám: 10 fő – MÁR CSAK 2 HELY VAN!
  Szállás: 2-3 ágyas szobákban
  Utazás módja: repülő

  ÚTLEÍRÁS

  2017 augusztusában újra Párizs!
  Juhász Balázs fotográfussal, a Páris Flaneur könyv szerzőjével fedezheted fel az időtlen várost, ellesheted, hogy próbálja megfogni azokat a témákat, hangulatokat, amitől ez a hely mindenki számára felejthetetlen marad.
  A város szívéből indulva fotózzuk végig Párizs ikonikus helyszíneit, jellegzetes párizsi arcokat lesünk meg petangozás, alkotás közben. Belekóstolunk a párizsi éjszakába, átvesszük a latin negyed hangulatát, rezgéseit.
  Kis létszámú csapattal, tematikusan, saját kreativításotokat is kibontva fotózunk, tanulunk.
  A könyv képeiből ízelítőt itt találhatsz: Paris Flaneur könyv képei

  RÉSZLETES PROGRAMUNK

  1. nap augusztus 26. Érkezés Párizsba
  Szállásunk elfoglalása után indulunk első sétánkra. Irány a Latin negyed hangulatos kis étterme, ahol egy ebéd mellett vetítünk Párizsról, felkészülünk a város bevételére. (Magyarok Párizsban, Paris Flaneur, híres párizsi fotók, fotósok) A következő napok tematikájának részletes átbeszélése. Pár lépés után a Notre Dame lábánál találjuk magunkat. Bejárjuk Szent Lajos szigetet, a Cité-t, a zsidó negyedet és a Pompidou környékét. Este vissza a Latin negyedben, belemerülünk Párizs éjszakai életébe. (bárok, klubok, zene, tánc)

  2. nap aug 27. Tülériák kerje, a Louvre üvegpiramisa, Orsay órái, Café de Flore, Eiffel torony minden nézőpontból
  Reggel korán indulunk. Átsétálva a reggeli Latin negyeden a Szajna part mentén a Louvre üvegpiramisát célozzuk meg. Délelőtt a Tülériák kertjében sétálunk, majd ahogy melegszik az idő, az Orsay Múzeumban folytatjuk a fotózást. Hazafelé kávézunk és fotózunk a híres Café de Flore-ban vagy Magots-ban. Mindegyik igazi párizsi kuriózum. Kora délután szieszta a szállásunkon, kipihenjük az előző éjszakát és a korán kelést. A délután fő témája az Eiffel torony és környéke. A magasból fotózzuk a várost, a torony melletti életet. A lemenő nap után a kékórát és a szikrázó tornyot a Trocadéro régi körhintái felől vesszük célba. Visszatérve szállásunkra sajtok és borok társaságában beszélgetéssel zárjuk a napot.

  3.nap aug 28. A saját Párizsunk (egyéni felfedezések, Montmartre, Párizs művész és piroslámpás negyede, a sosem alvó Champs-Élysées
  Ismét korán kelünk, hogy kihasználjuk a reggeli fényeket.  Mindenkit külön útjára engedünk, hogy elkészítse saját kis Párizsi sorozatát. Visszatérve a szállásra, képeket válogatunk és néhányat kidolgozunk a vetítésre, képelemzésre. A délutáni fotózást a Sacré-Coeur-nél folytatjuk, ahol a templom vízköpőivel, a környék hosszú lépcsőivel, pantomimosokkal fotózunk. Betekintünk Párizs művésznegyedének, a Montmartre életébe. Innen leereszkedünk a Pigalle-ra, a Moulin Rouge környékén sétálva fotózzuk a város piroslámpás negyedét, majd a Diadalíven keresztül lesétálunk az esti Schamps-Élysées-n a Concorde térig. Innen az esti Szajna part visz haza bennünket. Este vacsora a Latin negyedben, borozgatás, beszélgetés, vetítés.

  4.nap aug 29. Luxemburg kert hétvégi nyüzsgése, szökőkutak, petangosok és ami még kimaradt…
  Most a Luxembourg kerten keresztül indulunk reggeli sétánkra. Tajcsizók, futók, gyerekek kezdik benépesíteni a kertet. Érintve a Pantheont, egy közeli római arénánál keresünk petangosokat, majd a délelőttöt még fotózással töltjük. Délután mindenki szabadon választhat programot, vásárolhat, megnézheti a Louvre-t, felmászhat a Notre Dame tornyába, lemehet a katakombákba, barangolhat kedvére. Este indulás a reptérre.

  FONTOS: Amellett, hogy igyekszünk a fenti tervet tartani, váratlan események vagy váratlan lehetőségek átírhatják az eredeti menetrendet. Ilyenkor a túravezetők a lehetőségeikhez képest mindent elkövetnek, hogy ez a legkisebb kellemetlenséggel vagy legnagyobb kellemességgel járjon. Az útiterv tehát hozzávetőleges.

  TUDNIVALÓK

  Mitől fotótúra?

  Az utat kifejezetten úgy állítottuk össze, hogy témáinkhoz a legjobb időben és fényekre érkezzünk. Ez olykor kényelmetlenséggel jár (korai kelés, étkezés kimaradása), ezért túráinkat kifejezetten profi fotósoknak, fejlődni vágyó hobbifotósoknak ajánljuk, illetve azoknak, akik ugyan először fognak kezükbe tükörreflexes gépet, ám nyitottak a tanulásra. Hogy kéznél legyen a segítségünk, többnyire csoportban fotózunk, de saját képek érdekében ösztönözzük az egyéni fölfedezést is.

  Az  út során pedig igyekszünk tudásunk javát átadni: hogyan válassz témát, hogy komponálj, melyik objektívet használd, hogy használd eszközeidet, készítünk panoráma és éjszakai képeket. Minden résztvevővel a saját technikai szintjéhez képest és igényei szerint foglalkozunk.

  Túra nehézsége

  Egész napos sétára lehet számítani. A városi tér egészséges embernek könnyen teljesíthető.

  Kultúra

  Párizs a kultúra, művészetek, a divat fővárosa! Híres magyar művészek, irodalmárok, fotográfusok kedvenc városa. Itt alkotott André Kertész, Brassai, Hervé, Martin Munkácsi, Ady Endre, Faludy György, József Attila…

  Biztosítás

  Az utasbiztosítás (poggyász, baleset, betegség) hiányában nem tudsz résztvenni a fotótúránkon, ezeket bejáratott biztosítónknál tudod megkötni.

  Pénz, bank

  Párizs fizető eszköze az euro, bankkártyás fizetési lehetőség mindenhol van, de érdemes készpénzt hozni az étkezéshez.

  Utazási iroda

  A befizetett pénzed biztonságban tudhatod, mert fotótúráinkat partnerünkkel, az Avenida Travel utazási irodával (MKEH eng. szám: U-000538) együttműködve szervezzük. az utazási szerződést velük kötheted meg, a részvételi díjat hozzájuk fizetheted be, ők gondoskodnak a biztosításokról és útjaink alatt is ők a hátországunk.

  Ellátás

  A részvételi díj tartalmazza a fotóoktatást, túravezetést, és a szállást Párizs szívében egy barátságos kis hotelben. A részvételi díj a következőket NEM tartalmazza: repülőjegy, utasbiztosítás, étkezések, helyi közlekedés (pl. metró).

  Felszerelés, öltözködés

  Szívesen segítünk abban, hogy igényedhez mérten optimális fotós felszereléssel vágj neki Párizsnak. Ha vázzal, optikával vagy memóriakártyával erősítenél, van kedvező beszerzési forrásunk, illetve a használt cuccaidat a levelezőlistáinkon meghirdetheted. Fotós hátizsákkal vagy oldaltáskával is jöhetsz, érdemes laptopot vagy más háttértárat hoznod magaddal. Ugyan nyár végi időjárás várható, de esőcucc szükséges kellék lehet. A pakoláshoz közreadjuk negyedszázada csiszolt úti listánkat.

  Létszám

  A csoportlétszám korlátozott, max 12 + a túravezetők, ezért érdemes a helyed mielőbb biztosítanod. Ha későn jelentkezel, a repjegyár drasztikusan emelkedhet. A jelentkezéssel egyidejűleg felkerülsz a csoport belső levelezőlistájára, amin keresztül időben értesítünk az aktuális tennivalókról és felkészítő cikksorozatunkhoz is hozzájuthatsz.

  Utazás

  Budapestről való indulással és érkezéssel, repülővel.

  Szállás

  Szállásunkat Párizs szívében egy barátságos kis hotelben foglaltuk. Priorítás volt, hogy keveset metrózzunk, a lehető legjobb helyről csillagtúrázzunk főként gyalog. A nyári időre számítva többször visszatérhessünk pihenni, sziesztázni. A hotelben 2-3 személyes szobákban külön és franciaágyon alszunk, a szobákhoz saját fürdőszoba tartozik.

  Étkezés

  Programunk teljes mértékben a fotózásnak van alárendelve, így az étkezésről magunknak kell gondoskodni.

  GALÉRIA

  LÉGY TE IS AZ ÚTITÁRSUNK!

  Három érv, hogy velünk tarts

  PROFIK KÖZÖTT

  Vezetőid és szakmai segítőid Juhász Balázs és Szabó Zoltán Kelet-járó fotóművészek, akik huszonöt éve otthonosan mozognak Ázsia kultúráiban. A témában számos díjnyertes könyvet jelentettek meg, sajtófotó-díjas munkáikat félszáz egyéni kiállításon mutatták be, illetve magazinok rendszeresen publikálják.

  VALÓDI FOTÓTÚRA

  Mesés képeket igérünk! Útjainkat kifejezetten úgy állítottuk össze, hogy témáinkhoz a legjobb időben és fényekre érkezzünk. Az utazás előtt és után felkészítő és képfeldolgozást segítő műhelygyakorlatot tartunk, az út során pedig igényeidhez és technikai szintedhez mérten szakmai segítséget kapsz tőlünk.

  UTAZÁSI IRODA

  A befizetett pénzed biztonságban tudhatod, mert fotótúráinkat partnerünkkel, az Avenida Travel utazási irodával együttműködve szervezzük. Az utazási szerződést velük kötheted meg, a részvételi díjat hozzájuk fizetheted be és a repülőjegyekről, biztosításokról is ők gondoskodnak.

  Otthon a világot ismered meg, utazva önmagadat; mert otthon a súly magadra esik, az úton a világra, s mindig az marad ismeretlen, ahová nézel.   Hamvas Béla